(Ondersteuning bij) stoppen met roken

Het Amsterdams Rookalarm heeft drie werkgroepen. Eén daarvan is de werkgroep (Ondersteuning bij) stoppen met roken.

Om het aantal rokers terug te dringen is naast ervoor zorgen dat het aantal nieuwe rokers minder wordt, het belangrijk dat rokers stoppen met roken. Stopen met roken is moeilijk. De meeste stoppers hebben een aantal stoppogingen nodig om van de sigaretten af te komen. De slaagkans is groter als stoppers ondersteuning gebruiken. Die ondersteuning kan bestaan uit gedragsmatige hulp, nicotinevervangers of medicijnen. Artsen, praktijkondersteuners en stopcoaches kunnen voor rokers het verschil maken om het niet-roken vol te houden.

Doelen werkgroep

  1. Een overzicht maken waar rokers in Amsterdam ondersteuning kunnen krijgen als zij willen stoppen met roken.
  2. Bevorderen van voldoende aanbod van stoppen met roken-ondersteuning in Amsterdam, dat aansluit bij de vraag, ook voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden en laaggeletterden.
  3. Stimuleren dat meer zorgverleners ondersteuning bieden aan rokers als deze willen stoppen met roken en dat ze dat op een stimulerende wijze doen’

Leden werkgroep

Ilona Statius-Muller (huisarts)
Fien Huige (stoppen met roken specialist)
Melanie Uytendaal (ROHA)
Tamara de Bruijn (Jellinek)
Wendy van de Nesse (stoppen met roken coach)
Ondersteuning: Annemieke van Dijk (HKA)

Overzicht informatie over en aanbod van stoppen met roken ondersteuning

Voor zowel zorgverleners als patiënten heeft de werkgroep een overzicht gemaakt van waar in Amsterdam rokers meer informatie kunnen vinden over stoppen met roken en waar zij ondersteuning kunnen krijgen bij stoppen met roken. Klik hier voor het overzicht voor zorgverleners en hier voor het overzicht voor patiënten.

Meer informatie?

Voor meer informatie, stuur een mail naar werkgroep_stoppenmetroken@amsterdamsrookalarm.nl.