(Ondersteuning bij) stoppen met roken

Het Amsterdams Rookalarm heeft drie werkgroepen. Eén daarvan is de werkgroep (Ondersteuning bij) stoppen met roken.

Overzicht informatie over en aanbod van stoppen met roken ondersteuning

Voor zowel zorgverleners als patiënten heeft de werkgroep een overzicht gemaakt van waar in Amsterdam rokers meer informatie kunnen vinden over stoppen met roken en waar zij ondersteuning kunnen krijgen bij stoppen met roken. Kijk hieronder voor:

Om het aantal rokers terug te dringen is naast ervoor zorgen dat het aantal nieuwe rokers minder wordt, het belangrijk dat rokers stoppen met roken. Stopen met roken is moeilijk. De meeste stoppers hebben een aantal stoppogingen nodig om van de sigaretten af te komen. De slaagkans is groter als stoppers ondersteuning gebruiken. Die ondersteuning kan bestaan uit gedragsmatige hulp, nicotinevervangers of medicijnen. Artsen, praktijkondersteuners en stopcoaches kunnen voor rokers het verschil maken om het niet-roken vol te houden.

Doelen werkgroep

  1. Een overzicht maken waar rokers in Amsterdam ondersteuning kunnen krijgen als zij willen stoppen met roken.
  2. Bevorderen van voldoende aanbod van stoppen met roken-ondersteuning in Amsterdam, dat aansluit bij de vraag, ook voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden en laaggeletterden.
  3. Stimuleren dat meer zorgverleners ondersteuning bieden aan rokers als deze willen stoppen met roken en dat ze dat op een stimulerende wijze doen’

Trainingen Stoppen met Roken in oktober en december 2019
Op 15 oktober aanstaande vindt er van 10.00 – 11.30 uur een groepstraining ‘Stoppen met Roken’ plaats voor medewerkers in de zorg in de Tolhuistuin. Kan je niet op 15 oktober, dan kun je op 11 december 2019 in de herkansing. De training is dan in het OLVG en is van 16.00 – 17.30 uur. Klik hier voor de uitnodiging op 15 oktober en hier voor die van 11 december.

Aanmelden kan via www.rookvrijookjij.nl of 076 88 951 95.

Leden werkgroep

Annemieke van Dijk (HKAA) – voorzitter
Charlotte Scherphof (SAG)
Ilona Statius-Muller (huisarts)
Jolanda Schulze (stoppen met roken coach)
Joris Dullaert (We Quit)
Melanie Uytendaal (ROHA)
Petra Ooms (Jellinek)
Shulini Soekhoe (HKAA)
Tamara de Bruijn (Jellinek)
Wendy van de Nesse (stoppen met roken coach)Meer informatie?

Voor meer informatie, stuur een mail naar werkgroep_stoppenmetroken@amsterdamsrookalarm.nl.