Veel filmpjes van artsen aan Tweede Kamer voor rookvrije generatie

De oproep aan alle artsen in Nederland om een filmpje met advies aan de Tweede Kamerleden te sturen, levert veel filmpjes en enthousiaste reacties op. Artsen die filmen in de huiskamer, op de poli, op hun vakantieadres, met allemaal die ene boodschap: “Voor een rookvrije generatie moet de verkoop omlaag en de prijs omhoog.”

Hiermee komen artsen de spreekkamer uit om aan de Tweede Kamer het belang te benadrukken van de maatregelen in het Preventieakkoord dat binnenkort in de Kamer wordt behandeld. De KNMG steunt deze ‘Artsen slaan alarm’-actie van een groep actieve artsen en de oproep om de acties in het Preventieakkoord te ondersteunen om een Rookvrije Generatie te realiseren in Nederland, met extra nadruk op het terugdringen van de verkoop en het verhogen van de prijs van tabak.

“Het is fantastisch om te zien hoeveel artsen ondanks alle drukte de tijd nemen om een filmpje te maken en toe te sturen. Het maakt weer duidelijk hoezeer het ons dokters aan het hart gaat de gevolgen van roken te zien. Dat móet veranderen!” aldus René Héman, voorzitter KNMG.

De actie om filmpjes in te zenden is gesloten. We wachten nu af wanneer het Kamerdebat over het Preventieakkoord wordt gepland. Kort voor dit debat komen we naar buiten met de filmpjes en laten we massaal van ons horen, om zo dit politieke moment extra kracht te geven.

Bron: knmg.nl